oktober, 2016

22okt19:0000:00Ester Død / 3-retters med musikalsk hovedrett

Mer

Detaljer

Hjertelig velkommen til Skåtøy Kafe og en litt annerledes konsertkveld:

Vi legger opp til en helaften med nytelse for så vel øre og øye – som gane og hjerte. Publikum inviteres til en treretters bestående av suppemiddag og konsert med påfølgende dessert (søtsaker og dj-ing). Vi lover stearinlys, harmoni, god mat og drikke. Vi håper på godfot og smil. Drosjebåt settes opp tur – retur (fra sentrum klokka 1800). I tillegg opplyses det for ordens skyld om at Kragerøsangen vil bli spilt i anledning byjubileet.

Pris: 250,- (exkl. drosjebåt)
Bindende påmelding til post@skatoykafe.no (betaling i døren).

esther-dod_plakat

Her kommer litt mer informasjon om disse 3 gutten og hvorfor Esther ble til Esther Død:

esther-dod

Bandet Esther spilte sammen fra ca 1996 til ca 2000 og-noe (smått noe). Det besto av Joakim, Jonas, Marius, Tomas og Daniel. I løpet av sin levetid rakk det å spille noen konserter her og der (Oslo – Bergen – Horten, men mest hjemme i Kragerø), og takket være tilfeldigheter (heldige bekjentskap) rakk det å ta opp nesten alle låtene sine. Den gangen var det noe annet: alle medlemmene var skamløst unge, og tidene var andre. Samtida låt annerledes, og folk var bekymra for helt andre ting; for hva skulle egentlig skje med datamaskina i årtusenskiftet? Det meste ordna seg jo. Det blei folk av de fleste. Verden falt inn i ordna former, og åra både kom og gikk. Vi kunne snakke om å begynne å spille igjen når vi møttes, men uten at det umiddelbart lot til å bli noe av. Av og til kunne man kanskje finne fram de gamle Esther-opptaka og la seg vekselvis frustrere og imponere. Alt var vel slik det måtte være, men likevel: det var kanskje slik den oppsto: lysta til å tydeliggjøre og understreke et eller annet. Det vi egentlig mente var.. osv. Og sånn var det nok – på et eller annet vis – at vi endte opp med å spille litt sammen igjen. Det var vel i 2014; først litt prøvende – en sjelden gang, men etter hvert litt mer ordentlig: Esther gjenoppsto på en måte, selv om bandet altså hadde spilt seg ferdig og på naturlig vis avgått ved døden: Dette nye greiene måtte bare bli Esther død om det i det hele tatt skulle bli noe som helst.

Vi er eldre nå. Lars Erik er med. Jonas og Joakim bor i Oslo. Vi driver med det samme. Vi lager kortreist musikk på tilnærma bokmål. Det skrangler litt; det bråker litt, men over lag har nok alt sammen blitt litt rundere i kantene.

Lyden er betraktelig mer malmfull og fyldig, og det kan vel hende at det har noe med instrumenteringa å gjøre: Lars Erik spiller kontrabass; Marius spiller barytongitar; Tomas bruker mer visper (pensler) på trommene, og Daniel har fått seg en RK-100 s. Koringene er fler og sitter bedre. Tekstene er de samme – enten liker man dem – eller ei: de vil denne gangen inneholde alt fra kosmiske avsløringer av nasa-hemmeligheter, til lokale detaljer angående saktegående båtmotorer.

 

Tidspunkt

(Lørdag) 19:00 - 00:00

Sted

Skåtøy kafe & galleri

Stoppedalveien 2

X
X