juni, 2019

23jun(jun 23)14:0012jul(jul 12)00:00Thore SvebergUtstillingsåpning, 23. juni kl. 14

Mer

Detaljer

Utstilling av Thore Sveberg: 23. juni – 12. juli

Utstillingsåpning: 23. juni kl. 14
Utstilling varer til 12. juli

Vi ser frem til at den anerkjente Kragerøkunstneren Thore Sveberg stiller ut hos oss på Skåtøy Kafé.

 

Thore Sverberg med egne ord:

Gjennom hele livet har jeg alltid hatt i meg en indre uro som enten slo ut i arbeidsnarkomani eller alkoholmisbruk. Denne indre uroen gjorde at jeg en tid kom i psykisk ubalanse og ble innlagt på psykiatrisk avdeling.
​Under oppholdet her åpnet det seg en mulighet for meg til å finne tilbake til en sjelelig balanse ved at jeg plutselig selv begynte å male. 
I Amsterdam ble møtet med Van Goghs malerier og hans eksplosive skaperkraft av stor betydning for meg. Hans store produksjon på de få årene han fikk skape, gav meg kraft og tro til selv å male.”

«I begynnelsen hadde jeg egentlig ikke lyst til å vise frem bildene mine, men etter flere oppfordringer fra mine døtre, venner og bekjente – dristet jeg meg til å vise dem frem til et bredere publikum. For meg er det viktigste at jeg får male, men hyggelig er det også at andre synes å finne noe i det jeg maler!»

Idag kan du finne verkene hans på utstillinger rundt om i Norge og Europa, men først og fremst i hjertet av Kragerø og for en kort periode hos oss på Skåtøy Kafé. Mer om Thore Sveberg.

Fra «Skjærgårdslandskap» til «Komposisjoner» – dette er noen av verkene som stilles ut på Skåtøy Kafé:

 

Tidspunkt

Juni 23 (Søndag) 14:00 - Juli 12 (Fredag) 00:00

X
X