Utstilling 18. juli – 18. august

Galleri A

Utstilling åpnes 18. august kl. 16-18. Se invitasjonen her.

Kunstnerne:

Anne Kristine Thorsby, Benedicte Aubert Ringnes, Benjamin Bergman

Camilla Grythe, Espen Eiborg, Jørgen Platou Willumsen, Knut André Vikshåland, Tor-Arne Moen

Anne Kristine Thorsby (f.1962)

Anne Kristine Thorsby arbeider med naturkreftene, deres bevegelse, fargene og strukturene og ikke minst lyset, som er sterkt tilstede i hennes arbeider. Det kunstneriske gjennombruddet for Thorsby var hennes Peer Gynt-utstilling i 2004. Foruten internasjonal lansering i Firenze og New York, har hun hatt 39 separatutstillinger, fått gode kritikker, mottatt flere stipend og hatt flere offentlige utsmykkingsoppdrag.

Benedicte Aubert Ringnes (f.1981)

Benedicte Aubert Ringnes har bakgrunn fra filmbransjen som spillefilm- og reklamefilmprodusent, men har jobbet med kunst i mange år. Da hun regisserte sin første musikkvideo i 2003 oppdaget hun Photoshop som et verktøy for å kunne uttrykke seg mer visuelt, og storyboardene til musikkvideoene ble mer og mer detaljerte og interessen for digitale teknikker økte. De analoge elementene digitaliseres og kombineres med fotografi, og bildene ferdigstilles som digitale originaler. På dette stadiet kan det være opp mot 40 til 70 lag av bildeelementer.

Benjamin Bergman (f.1973)

Benjamin Bergman (f.1973) er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole (1995-2000). Hans malerier kjennetegnes av store flater, sterke kontraster og et spesielt fokus på menneskets ømtålige vesen og eksistens. Refleksjon over den skapende prosess er et gjennomgående tema i Bergmans malerier. Han er også kjøpt inn av Utenriksdepartementet, NGI, Fokus Bank (nå Danske Bank), Orkla og Schibsted Media Group.

Camilla Grythe (f.1974)

Camilla Grythe har hatt gjentatte salgssuksesser i Moss, Ålesund, Eidsvoll og Oslo. Hun er utdannet ved Ålesund Kunstskole i 1999 og Academy of Art College, San Francisco i 2002. Grythes malerier er figurative gjerne med urbane motiver. De flyter ofte over av lys og har impresjonistiske trekk. Hun har smykket ut Eidsvoll Tinghus og er innkjøpt av Justisdepartementet samt en rekke private samlere i Norge og USA

Espen Eiborg (f.1968)

Espen Eiborg har en Master of Fine Arts fra NYSID (USA), og arbeidet i de tolv påfølgende årene som utøvende billedkunstner i New York. Han har hatt en rekke prestisjefylte utstillinger hos bl.a Clodagh, Karkula og Tucker Robbins i New York, Cross Gallery i Dublin, Nordiska Museet i Stockholm samt Centre Culturel Suèdois i Paris og galleri ( h ) i Milano. Han har også hatt utsmykkningsoppdrag for bl.a Norwegian Trade Council i New York, Royal Caribbean Cruise Line, Dublin City Coroner’s Court, Fokus Bank, Folketeateret og First Securities i Oslo. Sitt første gjennombrudd som billedkunstner hadde han i New York og bildene hans er blitt kjøpt av bl.a. Oprah Winfrey Robert Redford og Sean Penn.

Jørgen Platou Willumsen (f.1986)

Jørgen Platous Willumsens bilder omhandler ofte menneskets forhold til natur og fritid i tidligere tider. Her vektlegges gjerne en annen type kraftanstrengelser enn det vi er vant med i dagens samfunn. I forbindelse med rekrutteringsfirmaet Assessit sin kåring av «årets unge ledere» ble Jørgen utnevnt til årets kunstner i 2015. Han har nå blitt oppdaget av en rekke samlere i Norge.

Knut André Vikshåland (f. 1966)

Vikshåland jobber i kategorien figurativt maleri, og bruker Goethes fargelære som utgangspunkt for sin fargebruk. Det vil si rødt, gult og blått som basis farger. Objekter, ofte hentet fra naturen, samt mennesker og landskaper er sentrale i hans arbeider Målet med malerier er selve maleriet og gjenskape objekter på en billedlig og sanselig måte. Ønsket er da at det oppstår estetikk og poesi i det maleriske arbeidet. Hans bilder er kjøprt av mange private samlere og han har bla malt Sønntsteby som henger på Frognerseteren.

Tor-Arne Moen (f.1966)

Tor-Arne Moen (f.1966) er maler, forfatter og grafiker, med medlemskap i Norske Bildende Kunstnere, Den Norske Forfatterforening og Norske Grafikere. Siden begynnelsen av nittitallet har Moen vært en aktiv og svært produktiv kunstner. Gjennom sitt bildende kunstnerskap har han malt seg gjennom forskjelligartede motivkretser fra akter, portretter og illustrasjoner, til landskap, motorsykler og stilleben. Han er dessuten kunstneren bak bokomslagene til Hamsuns samlede verker, Gyldendal 1997.

Se også gjerne utstillingene av naboen vår: Galleri Bak Fasaden