Meny
Lukk menyen
Arne Hurlen konsert på Tollboden

Karianne Gruer Torp

Utstillingen varer fra 9. mai til 18. juni

Vernissage: lør, 9. mai kl. 13 | Kunstneren er å treffe ved kaféen fra kl. 11-15
Utstillingen varer til 18. juni

Vi gleder oss til utstillingen av Karianne Gruer Torp, like mye som hun gjør:

«Det er ekstra hyggelig at jeg nå i 2020 kan stille ut separat i Kragerø. Det er spesielt for meg å stille ut på Skåtøy Kafé. Dette er et hyggelig sted som jeg ofte besøker i sommerhalvåret og som jeg har et forhold til.
Mange av mine malerier er inspirert av kysten i området. Vi er heldige vi som kan oppleve dette området og kysten på nært hold. Omgitt av disse fjordarmene som er vakre uansett årstid og som kan by på, havtåke, vannspeil, sval bris, hvite topper, islagte flater, sorte dyp, blågrå og grønne refleksjoner. Det er så uendelig mange kombinasjoner, til inspirasjon og meditasjon.»

Send din forespørsel

Om kunstneren:

Karianne Gruer Torp er oppvokst på Jevnaker. Hun er bosatt i Ringerike kommune ved Steinsfjorden, hvor hun har eget atelier. Karianne har sin praktiske bakgrunn fra ulike kurs hos etablerte kunstnere, men er i hovedsak autodidakt billedkunstner. Hun har også kunstfag fra Midwesteren State University. Karianne Gruer Torp har hatt flere separatutstillinger, og deltatt på en rekke kollektivutstillinger. Flere av hennes malerier er innkjøpt av både private og offentlige virksomheter, samt at hun har hatt utsmykningsoppdrag på Universitetet i Sørøst-Norge (USN),Campus Ringerike.

Inspirasjon:

Naturen har så mange toner og stemninger å by på. Jeg lar meg stadig fascinere av forandringene i årstidene, samt skiftninger i farger, lys og kontraster. Jeg forsøker ikke å male det jeg ser, men prøver å gjenskape en opplevelse, om det er ved morgengry, eller når mørket faller på. Ofte når jeg snakker med folk om bildene mine, opplever jeg at det er mange som har et sterkt forhold til sine fjell og landskap, og betrakteren skriver sine egne historier inn i mine bilder. Noen av mine absolutt sterkeste opplevelser får jeg når jeg er alene ute i naturen. Da finner jeg en egen ro. Jeg håper at bildene mine kan gi et pusterom i en hektisk hverdag, og formidle noe av den roen jeg lengter etter og finner på tur ute i naturen.»

Teknikk:

Jeg jobber i hovedsak med akryl og blandede teknikker. Bruker mye sand og sandmel fra morenene på Ringerike. Dette for å oppnå den matte og rustikke overflaten i maleriene. Bruker også noe bladgull. Tynne og transparente lag på toppen med litt tykkere lag under. Overflaten kan oppleves nesten litt som akvarell. Et bilde består ofte i 20 – 30 lag, så det er en møysommelig prosess.

Utstilling av Karianne Gruer Torp

Konsert med Inger Nordvik